Wij verklaren dat onze producten vrij zijn van Genetisch gemodificeerde organismen (GMO)

donderdag 28 augustus 2014
GMO staat voor genetisch gemanipuleerde organismen (met een negatieve bijklank) of genetisch gemodificeerde organismen (neutrale term). Genetisch modificeren betreft het door de mens handmatig en gericht veranderen van de genen van een organisme en vormt een onderdeel van de gentechnologie.

    Alle door Aardam.  verhandelde planten in ons huidige assortiment zijn ontwikkeld met  traditionele veredelingsmethodes, zonder gebruik te maken van genetische modificatietechnieken die leiden tot genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s) zoals gedefinieerd in Richtlijn 2001/18 van het Europese Parlement en de Raad van de Europese Gemeenschappen inzake de doelbewuste introductie van ggo’s in het milieu.

Een groot deel van de door ons verhandelde planten wordt onder gecultiveerde omstandigheden gekweekt en geoogst , soms in semi natuurlijke gebieden. Dat wil zeggen een combinatie van bosrijke gebieden die op natuurvriendelijke wijze met de lange termijn voor ogen beheerd worden. Een ander deel wordt in het laboratorium als weefselkweek ( is stekken op micro schaal) vermeerderd.  

  Directie van Aardam. 

Biologische bestrijding van plagen bij de planten in de kas van Aardam

maandag 30 juni 2014

Op de kwekerij bestrijden we de ziektes en plagen grotendeels met natuurlijke bestrijders. Dit zijn gekweekte beestjes die van natura de plaag insecten opeten. Behalve kleine insecten zijn er nog aaltjes die we over het gewas sproeien, waar ze de plaag insecten doden. Ook zijn er goedaardige schimmels die plaaginsecten parasiteren of andere schimmels op afstand houden. De grotere plaagdieren, zoals muizen houden we op afstand door een hoog tonig geluid te produceren wat onaangenaam is.

De Alocasia zebrina wint de gouden tulp award!

woensdag 9 april 2014

Deze jaarlijks terugkerende innovatie prijs wordt door Flora. holland georganiseerd En heeft verschillende categorieën sierteeltproduct. Leverancier van het uitgangsmateriaal Aardam en kweker Sjaak van der Sar zijn er erg blij mee. De Alocasia zebrina laat zich niet zo makkelijk opkweken en dit resultaat is de beloning van enkele jaren inspanning. De plant onderscheid zich door de zebra-achtige print op de stelen en het gracieus grote blad Op dit moment zijn we een compacte variëteit aan het ontwikkelen.
Artikel Alocasia zebrina

IPM beurs in Essen - Duitsland

maandag 24 februari
Van dinsdag 28 tot en met vrijdag 31 januari 2014 vond in Essen de IPM beurs plaats. De grootste internationale plantenbeurs in Duitsland en de belangrijkste markt voor kamer- en tuinplanten in Europa. Uiteraard waren kwekerij Aardam en Tropical Seeds hier vertegenwoordigd op stand nr. 2E42 Hier presenteerden wij onder andere onze uitgebreide collectie van tropische planten, zaden, weefselkweek en de glazen tulp award winnende kamerplant “Alocasia zebrina”. Wij danken u voor uw bezoek en voor uw positieve reacties. Hierdoor kunnen wij terug kijken op een succesvolle beurs.

Tuinbouw relatiedagen in Gorinchem

vrijdag 21 februari
Van 11 t/m 21 februari 2014 vonden in Gorinchem weer de bekende Tuinbouw Relatiedagen plaats. Hét trefpunt in de tuinbouwsector waar ondernemers en relaties elkaar ontmoeten. Uiteraard waren kwekerij Aardam en Tropical Seeds hier vertegenwoordigd op stand nr.335. Hier presenteerden wij onder andere onze uitgebreide collectie van tropische planten, zaden, weefselkweek en de glazen tulp award winnende kamerplant “Alocasia zebrina”. Wij hebben 3 dagen goed bij kunnen praten met onze internationale relaties en de ondernemers en wij danken u voor uw bezoek en de vele positieve reacties. Wij kijken met plezier terug op een geslaagde beurs.

Onderzoek Door de WUR Wageningen naar chamaedorea elegans

woensdag 22 januari 2014
Bij wereldwijd toonaangevend onderzoeks faculteit Wageningen UR vind een 3 jarig onderzoek plaats. Hierbij worden proeven in het veld in Mexico en in de onderzoeks faciliteit van de WUR gedaan. Het betreft onderzoek naar de eigenschappen en kenmerken die doorgegeven worden via het zaad van ouder op nakomeling. Om de verschillende dingen goed te kunnen volgen worden in het veld planten gemerkt en gedurende lange tijd gevolgd onder natuurlijke omstandigheden. Ook in de onderzoeks kassen van de WUR staan de chamaedorea planten te groeien om de genetische eigenschappen te onderzoeken ( zie foto)

Hoewel het nog te vroeg is om (definitieve) conclusies te mogen trekken, kunnen we wel stellen dat de tot nu toe ontdekte resultaten gebruikt gaan worden zowel om het oerbos in mexico in stand te houden als de gelijkheid in kieming in de professionele kwekerswereld te verbeteren. 

Een gezonde werkplek levert winst op

maandag 9 december 2013

Kantoren zijn de meest voorkomende werkplek en hoewel vernieuwing zeker plaatsvindt, is het kantoor vaak nog steeds een ongezonde plaats om te zijn. Droge lucht, weinig daglicht, en -met de komst van de kantoortuin- een toename aan geluidsstress. Mensen worden vaak moe van een dag op kantoor. Binnenbeplanting kan op al deze punten een waardevolle bijdrage leveren. Zowel op gebied van welzijn en gezondheid als aantoonbaar op het gebied van productiviteit, concentratie en probleemoplossend vermogen van medewerkers. Een bedrijf dat groen wil zijn, kan in dit gedeelte alle inspiratie en argumenten vinden om echt groen hier een plaats in te geven.
http://www.intogreen.nl/nl

Aardam at FHTF

friday 25th of october 2013

Artist impression of our booth at the Flora Holland trade fair 6-8 november
You find us at D 19.2
You will find us with 4 young-plant company’s together.
We like to invite you to have a look at our wide assortment.
The Aardam team


Also download the app of the exhibition : 'FloraHolland'.
Its available in English, Dutch and German ,Google play and Appstore 

CITES= Bescherming tegen uitsterven van planten door leegroven van de natuur

saturday 12th of October 2013

 In de hele wereld worden planten en dieren soorten met uitsterven bedreigd, meestal doordat hun leefgebieden worden aangetast. Voor veel bijzondere uitheemse plantensoorten komt daar ook nog eens de handel bij. Veel planten worden in hun eigen land verzameld om ergens anders verkocht te worden.

In 1973 heeft een aantal landen afspraken gemaakt om toezicht te houden op de handel in dieren en planten. Deze afspraken zijn in een overeenkomst vastgelegd: de Overeenkomst inzake internationale handel van in het wild levende bedreigde dier- en plantensoorten (The Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora, CITES). Meer dan 180 landen hebben de overeenkomst intussen ondertekend. De CITES overeenkomst beschermt alleen plantensoorten die door internationale handel bedreigd worden.

Wanneer voor het verhandelen van beschermde plantensoorten waarvoor een CITES verklaring nodig is wordt er door ons op toegezien dat deze CITES verklaring aanwezig is. Dit geld bijvoorbeeld voor Cycas, Dypsis, Macrozamia, Ravenea, en Zamia.

An offer you can't refuse!

woensdag 28 augustus 2013

Phyto Innovation, het initiatie laboratorium van Aardam

Dinsdag 27 augustus 2013

Aardam is mede oprichter van Phyto Innovation BV wat een laboratorium is voor het inzetten en veredelen van een grote verscheidenheid aan plantgewassen. Met een laboratoriummanager met ruim 25 jaar ervaring in de weefselkweekproductie van verschillende soorten planten durven wij kwaliteit te garanderen.

Betrouwbare partner

Het bedrijf draait volledig zelfstandig en behalve voor Aardam zetten wij ook veel gewassen in voor derden. Deze gewassen blijven eigendom van het bedrijf die de planten laat inzetten. Pas als uit ons grondige controleproces is gebleken dat de kwaliteit van de microplantjes (stocks) goed genoeg is voor massa-productie. Dit proces kan Aardam uiteraard verzorgen. Hiermee beschikt Aardam over de mogelijkheid om van een enkel uniek exemplaar commerciële aantallen te produceren. 

Brug in het oude aardam

zaterdag 8 juni 2013

De naam Aardam is gegeven door de oprichter Dhr.G. van Veen. Dat is al bijna 50 jaar geleden. Aardam is de naam van een klein dorpje wat in het huidige Nieuwkoop ligt. De brug was een karakteristiek onderdeel van het dorp. Jarenlang is die brug ook onderdeel van het logo geweest. 

Aardam erkend leerbedrijf

vrijdag 26 april 2013

Afgelopen week is de licentie van Aardam als leerbedrijf weer verlengt door Aequor. Aequor is hét kenniscentrum bedrijfsleven beroepsonderwijs voor natuur, voedsel en leefomgeving. Om jonge mensen op te leiden tot vakbekwame medewerker Ons deelnemersnummer is :4205
www.aequor.nl

Vers areca zaad uit brazilie

donderdag 11 april 2013
Het oogst seizoen van Areca zaden uit Brazilië is weer begonnen. Dit zijn krachtig groeiende planten met wat breder blad. Wij kopen afhankelijk van de beschikbaarheid uit vele delen van de wereld zaden in Enkele landen zijn Brazilië, Costarica ,El Salvador en Honduras Er zijn ook oogsten uit Florida, Afrika en Guatemala. Recent hebben we ook de eerst testen uit India binnen gehad. Er zijn plaatsen waar het klimaat zo gunstig is dat de bomen meerdere malen per jaar zaden geven , maar meestal is het een maal per jaar. Als de oogst op de ene plek voorbij is dan kopen we weer van een ander land. Zo hebben we jaarrond verse zaden voor onze jonge planten productie. 

Aardam weer op relatiebeurs voor de glastuinbouw

Woensdag 13 februari 2013

Van 19 t/m 21 februari is de tuinbouwbeurs : Relatiedagen in Gorichem. Aardam is hier voor het 4e jaar vertegenwoordigd .U vind ons in standnr.348 Deze relatie beurs geeft een afspiegeling van alles wat er gebeurt in onze branche. De beurs is puur voor vakgenoten en een full service concept, wat wil zeggen dat het gratis parkeren, eten en drinken is. Een gelegenheid die u niet mag missen : u ziet alles en spreekt iedereen. Graag begroeten wij u ook ,en kan u zich op de hoogtestellen van alle kansen die Aardam u te bieden heeft.

Voor meer info:
http://www.evenementenhal.nl/gorinchem/beurzen/view/151/tuinbouw-relatiedagen

News Blog

Introductie stagiair Lisanne Machielsen

6 juni 2017

Hallo allemaal! Ik ben Lisanne Machielsen, 1e-jaars student aan de HAS hogeschool. Ik volg de opleiding Bedrijfskunde & Agribusiness en loop op dit moment een oriëntatiestage. Dit doe ik bij Kwekerij Aardam in Aarlanderveen. Dit bedrijf levert uitgangsmateriaal van tropische planten. Dit is voor m...
Read more...

Plants testing under LED Lights

8th April 2017

Figure 1 A skilled person is checking the plants regularly In the above picture we can already see darker green and stronger leaves. Also the warmth loss is less.   As soon as we get the our seed in we germinate them and grow the plants to a certain height and we keep them under a combina...
Read more...